Reconstruction and refurbishment of the central workshop on the Max Planck premises in Martinsried

HE0A0688.jpg BTR_MPI_kaiotto_HE0A0687.jpg HE0A0672.jpg HE0A0690.jpg HE0A0678.jpg

The single-storey central workshop on the Max Planck premises in Martinsried was reconstructed and refurbished in terms of energy efficiency and fire protection. In order to create suitable spaces for a CNC milling machine as well as offices for the workshop staff, the rooms of the tinman's shop and the locksmith's shop had to be restructured. For this purpose, they were dismantled except for the building shell. The floor slab was upgraded for bearing the load of the CNC milling machine, and the facade insulation was installed on the inside. The appearance of the building had to be preserved. The windows were replaced by triple-glazed tilt and turn windows, the distinctive shed roofs were insulated, new skylights were installed and the doors were replaced in accordance with fire protection requirements.

Reconstruction and refurbishment of the central workshop on the Max Planck premises in Martinsried

Client:
Max Planck Society, Munich

Planning period: 2013
Construction period: 2014 – 2015

Gross area: 150 sqm

Project manager:
Gerald Koniakowsky