Office Container System for the Werner Heisenberg Institute

PHYS_160208-kaiotto-mpi_E0A1959_w.jpg PHYS_160208-kaiotto-mpi_E0A1967_w.jpg PHYS_160208-kaiotto-mpi_E0A1968_w.jpg PHYS_160208-kaiotto-mpi_E0A1981_w.jpg PHYS_160208-kaiotto-mpi_E0A1945_w.jpg

From 1957 to 1960, the architect Sep Ruf designed the Werner Heisenberg Institute (Max Planck Institute of Physics) for the Nobel laureate Werner Heisenberg in Munich's district Freimann. Divided into several construction phases, refurbishment measures in terms of energy efficiency and fire protection were realized on the premises. As an interim solution and in accordance with heritage requirements, an office container system was set up between the main building and the test hall. Subsequently, the buildings were renovated and a new colour concept was implemented.

Office Container System for the Werner Heisenberg Institute

Client:
Max Planck Society, Munich

Planning period: 2014
Construction period: 2014 – 2015

Work phases 1 – 9

Project managers:
Peter Helsper, Andreas Müller