Rooftop plant of a Research Building

BTD_Dach-151210-kaiotto-mpg_E0A1787_w.jpg BTD_Dach-151210-kaiotto-mpg_E0A1844_w.jpg BTD_Dach-151210-kaiotto-mpg_E0A1802_w.jpg BTD_Dach-151210-kaiotto-mpg_E0A1770_w.jpg BTD_Dach-151210-kaiotto-mpg_E0A1776_w.jpg

The building section D on the Max Planck premises in Martinsried was completely renovated and restructured after the last retirement of a director. In addition to the renovation of the laboratory floors and the installation of the computer centre in the basement, a modern plant room was built on the roof. The new roof structure was designed as a steel frame construction. For the facade cladding, an opaque industrial glazing including a translucent thermal insulation material was selected. The roof of the plant room is a flat roof consisting of insulated trapezoidal sheet metal, a bituminous roof seal and a gravel cover.

Rooftop plant of a Research Building

Client:
Max Planck Society, Munich

Planning period: 2011 – 2012
Construction period: 2012 – 2015

Work phases 2 – 5: Fritsch + Tschaidse Architekten GmbH

Work phases 6 – 9: Kai Otto Architekten

Project manager:
Wolfram Kottmeier