Extension to a single-family house in Krailing

MOR_IJ_152008_0125_w.jpg MOR_IJ_152008_0121_w.jpg MOR_IJ_152008_0109_w.jpg MOR_IJ_152008_0002_w.jpg MOR_IJ_152008_0065_w.jpg MOR_IJ_152008_0038_w.jpg

The living space of a semi-detached house, built in Krailling (district of Starnberg) in 1963, was extended by two living rooms, a bathroom and a corridor. On the south-eastern side, a one-storey, L-shaped timber-frame construction was added to the family house. Its entrance area was extended to the front, thus creating a spacious hallway from which the two new living rooms to the left and right are accessible. The former guest toilet was converted into a spacious shower room. The facade is clad with large grey fibre cement panels.

Extension to a single-family house in Krailing

Extension

Planning period: 2013

Construction Period: 2014

Cost of construction: approx. €200.000

Project manager: Franziska Koch