Refurbishment of a former 'Mutterhaus' for clinical use

KIM_180726_kaiotto_stbm2_E0A8388_p.jpg KIM_180726_kaiotto_stbm2_E0A8303_p.jpg KIM_180726_kaiotto_stbm2_E0A8369_p.jpg KIM_180726_kaiotto_stbm2_E0A8430_p.jpg KIM_180726_kaiotto_stbm2_E0A8645_p.jpg KIM_181121_kaiotto_stbm2_E0A2362_p.jpg

The „Mutterhaus der Barmherzigen Schwestern“ in the city centre of Munich will be renovated, energetically refurbished and converted for clinical and administrative use for the University Clinic of Munich.

The former church hall becomes an event room. Examination and treatment rooms for doctors and psychologists in the outpatient clinic are set up in the north and south clasps of the ground floor. In front of these, a waiting hall will be built that has a more private atmosphere compared to the cloister. The main corridors will be designed to not only serve as traffic areas, but also as lounge areas.

The project is currently under construction.

Refurbishment of a former 'Mutterhaus' for clinical use

Client:
Munich State Building Office 2

Planning period: 10/2016 - 03/2018
Construction Period: 03/2018 - Ongoing Project
Cost of construction: approx. €20 million

Project team: Peter Helsper, Bärbel Heitzer, Andreas Müller, Anna Storm