Modernisation of a lecture hall and foyer at the Max Planck Institut of Psychiatry

HOER_171124_KOA_mpg_E0A7365_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7354_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7403_W.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7415_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7422_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7377_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7412_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7456_w.jpg HOER_171124_KOA_mpg_E0A7408_w.jpg

The 2-storey structure in front of the Max Planck Institute of Psychiatry houses a library, a meeting room as well as a lecture hall plus foyer. During this project, the lecture hall area and the adjoining foyer were modernised. The carpet was replaced by a modern parquet flooring, and the ceiling was upgraded for the purpose of improving the room acoustics. Furthermore, the wall covering was renewed. For being able to program various lighting settings, the entire lighting system in the lecture hall and the foyer was replaced. In the lecture hall, the seating was upgraded with a new upholstery, and floor boxes were included. Moreover, for the purpose of using the lecture hall more flexibly, a variable curtain system was installed so that the lecture hall can be partitioned for events with a small number of participants. By means of video transmission, events can also be transmitted live, e.g. into the foyer. Thus, the Institute has modern and attractive facilities suitable for all kinds of events.

Modernisation of a lecture hall and foyer at the Max Planck Institut of Psychiatry

Client:
Max Planck Society, Munich

Planning period: 2017
Construction period: 2017
Work phases: 1 – 9

Project manager:
Peter Helsper, Rositsa Valkova